Hvad er Fiskeolie og hvorfor anbefales det at tage?

I årevis har fiskeolie været en favorit i som supplement til vores normale kost.

Selv om navnet måske ikke er så tiltalende, er fordelene ved fiskeolie det hele værd. De hjælper både det generelle helbred samt sportspræstationer.

Fiskeolie er en naturlig kilde til omega-3-fedtsyrer, nogle af de mest gavnlige for et optimalt helbred. Fiskeolietilskud er blevet et populært alternativ til at spise fed fisk, da det kan være svært at få nok portioner fisk i kosten regelmæssigt.

Hvad er fiskeolien godt for?

  • Hjertefunktion
  • Hjernefunktion
  • Synsfunktion
  • Sunde knogler og tænder
  • Immunsystem
  • Blodtryk
  • Muskelfunktion
  • Optagelse af calcium og fosfor

Kan hjælpe med at forebygge hjerterytmeforstyrrelser.

Hjerterytmeforstyrrelser eller ændringer i forhold til hjertets normale slagmønster kan være skadelige og endda dødelige. Flere undersøgelser har vist, at fiskeolier og omega-3-fedtsyrer kan have en stærk indvirkning på forebyggelse af disse problemer.

Kan støtte hjernens udvikling og kognition.

Fiskeolie indgår ofte i kosttilskud til gravide, da det er blevet forbundet med en sund hjerneudvikling under graviditeten. Andre undersøgelser har undersøgt fiskeoliens potentielle indvirkning på hjernens sundhed og aldringsprocessen. Selv om resultaterne er forholdsvis usikre på nuværende tidspunkt, er håbet at finde en indvirkning på ting som demens.

Er godt for vores syn.

I lighed med hjernens udvikling er sund øjenudvikling hos spædbørn blevet forbundet med moderens indtagelse af omega-3-fedtsyrer. Denne fordel er ikke blevet bevist for at støtte øjenets fortsatte sundhed som voksne. 

Mindske inflammation.

Fiskeolie er i høj grad med til at mindske inflammation i vores krop, samt et bedre immunforsvar.

Forbedring af kolesterolet.

Forbedre det samlede kolesterol og HDL (eller det “gode” kolesterol), mens triglycerider og LDL (“dårligt”) kolesterol reduceres. Optimering af dine kolesterolværdier i blodet er blevet forbundet med forebyggelse af hjertesygdomme.

Mindske forhøjet blodtryk.

Forskning har vist, at brugen af omega-3-fedtsyrer har været forbundet med lette fald i blodtrykket. Højt blodtryk kan føre til mange hjerterelaterede sundhedsproblemer. Forbedring af dit kolesteroltal og reduktion af blodtrykket hjælper begge til at bevare et sundt hjerte.

Støtter humøret og vores mentale sundhed.

Et større indtag af omega-3 er kendt for at forbedre symptomerne på depression. Depression øger graden af hjælpeløshed og nedsætter livskvaliteten.

Hvilket produkt skal jeg vælge?

Der er rigtig mange forskellige produkter på markedet, både som olie og kapsler, og jeg kender kun en lille brøkdel af dem.

Men jeg kan varmt anbefale produkterne fra Eqology.

Pure Arctic Oil indeholder ren omega 3 olie fra 100% arktiske vildfisk med koldpresset biologisk olivenolie og vitamin D3, og så er olien tilsat en dejlig frisk smag af enten lemon eller appelsin.

Resultater viser, at næste alle, som har brugt Pure Arctic Oil i mindst 120 dage, har opnået en bedre fedtsyrebalance. 

Hermed et par kunde udtalelser: