Hvad kan en Vane Coach gøre for dig?

At have en stabil spisning og vægt handler ikke om ALDRIG igen at spise for meget, eller for usundt. 

At have en stabil spisning og vægt handler derimod om at blive god til hele tiden at vende tilbage til dine gode sunde vaner igen. 

Et eksempel?

Jeg spiser en stor, lækker kage på arbejde. Sådan en med masser af flødeskum, creme og jordbær

Det der nu bliver afgørende for mig er, hvordan jeg reagerer på at have spist noget usundt. 

  1. Vælger jeg at nyde min kage og derefter gå tilbage til mine normale, gode sunde vaner til næste måltid? 
  2. Eller bliver jeg så ærgerlig over igen at have ødelagt min spisning, at jeg giver los resten af dagen. Tømmer slikskuffen og køber junk til aftensmad, mens jeg kun tænker på at starte forfra i morgen? 

Normal spisning er også at spise en god lækker kage, is eller dessert i ny og næ. 

For en del mennesker vil løsning 1 være normalt, og noget man bare gør ind i mellem, men for mange er det umuligt at slippe de onde tanker omkring spisning, når man føler at have "syndet" og ødelagt det hele.

Når vi snakker vaner, er det meget vigtigt at forstå HVORFOR vi agerer som vi gør, HVORFOR vender jeg konstant tilbage til det gamle mønster, som er fyldt med "selvhad" og en masse restriktioner.

Når jeg arbejder med at hjælpe folk til at bryde deres vaner og komme ud af den "onde" spiral, starter vi altid med at finde en målsætning:

Hvad kunne du godt tænke dig at arbejde hen imod?

Hvad vil det betyde for DIG at ændre denne vane?

Når vi har Brainstormet og fundet den specifikke vane vi gerne vil arbejde med i dag, kan vi gå i gang med selve vane målet.

Er det overhovedet realistisk?

Er målet indenfor kundes egenkontrol eller ej?

Hvor motiveret er du for at opnå dit mål?

Alt det jeg har nævnt nu, har de fleste allerede tænkt godt igennem inden de kommer til mig. 

Men hvordan når man så sine mål?

Med mig som din vanecoach, vil vi langsomt, men sikkert arbejde os hen mod dit mål. Det er en lang proces som tager tid. Det kræver en masse selvindsigt og refleksion. 

Jeg ved det er benhårdt arbejde, men til gengæld LOVER jeg at det er alt arbejdet værd.

For når du arbejder på en vane, vil du opdage at der typisk bliver løst op for flere af de gamle vaner samtidig, og derfor bliver det nemmere og nemmere for dig at nå dit mål.

For rigtig mange mennesker betyder dette faktisk at man igen får "mad ro" bliver tryg omkring spisning, og kan lægge alle restriktionerne væk, og så bare nyde den gode og lækre kage på arbejdet en gang imellem, uden stress og selvhad, og følelsen af ikke at være god nok.

Og når man er kommet så langt, ja så er der ofte en masse bonus, som du får mere energi, er blevet glad og tilfreds med din krop, har overskud til både arbejde, fritidsaktiviteter og familien.

Det kunne da være skønt, ikke?

Har du lyst til at høre mere omkring hvad jeg, som Vane Coach kan gøre for dig, så kan du altid booke en opstartssamtale. (Det tager ca. 50-60 min)

Det vil sige, at du altså ikke binder dig til et langt forløb. Det er meget forskelligt hvor lang hver enkelt person bruger på vaneændring. Lad os tage et lille skridt af gangen, for så at nå sikkert i mål.

-Man skal kravle før man kan gå...

/Anita Pausgaard

 

Den onde cirkel