Positiv Tænkning - Hvad betyder det for dit ønskede vægttab?

Har du nogensinde undret dig over hvorfor nogle mennesker altid er positive og stærke i svære situationer, mens andre altid er negative, skønt de syntes at have alt?

Grunden til dette, skyldes at det ikke er de ydre omstændigheder, som bestemmer dit humør og dine muligheder. Hvordan du tænker, og hvordan du generelt forholder dig til verden, er derimod noget du selv kan bestemme. Der gemmer sig en enorm kraft i vores sind, som faktisk kan ændre livet på alle områder.

Optimistisk eller pessimistisk?

Jeg tror ikke vi er født til enten at være det ene eller det andet, men derimod påvirkes vi i høj grad af vores omgivelser. Jeg tror vi alle har prøvet, at køre på arbejde om morgenen, helt vildt glad og i super humør, for så at komme ind på kontoret til en kollega, som har haft en virkelig dårlig morgen. Det tager cirka et split sekund førend vores eget humør, nu er smittet med negativitet.

Negativ tænkning eller pessimisme er som en virus, der smitter vanvittigt hurtigt. Den efterlader os negative, nedtrykte og afkræftet.

Positiv tænkning og kommunikation er til gengæld, en kraftfuld medicin, som kan vende livet til det bedre. 

Det at tillære sig positiv tænkning giver en masse positiv energi, som er en kæmpe fordel i vores liv. Det gør vi er i stand til at se fremad, se nye vinkler på en ellers svær situation. Nu siger jeg jo ikke at vi altid skal gå rundt og være totalt lalleglade, bare for at flygte for de trælse ting som sker for i livet. Slet ikke! 

Men det er vigtigt for mig at understrege, at meget af den almindelige negativitet som vi udsættes for, er overflødigt. Med andre ord, der er ingen grund til at spilde hverken vores tid eller energi på det.

Lær i stedet dig selv at tænke positivt! Vi ser kun de ting, som vi vælger at fokusere på, derfor giver det mening aktivt at vælge hvad DIT fokus skal være.

Vil du lege med? Hermed en lille 15 sekunders test til dig:

Prøv at kigge dig omkring, der hvor du befinder dig lige nu. I de næste 15 sekunder, skal du finde alle de ting, som har farven GRØN.

Klar - Parat - Start, kig dig omkring.

Hermed mit spørgsmål til dig: Hvor mange ting i lokalet omkring (som du kiggede på) havde farven rød?

What, tænker du sikkert, var det ikke farven grøn jeg skulle kigge efter? Dette er netop pointen... Vi ser kun det, vi har fokus på. 

Vi er simpelthen ikke i stand til at fokusere på mere end en ting af gangen, og derfor så du garanteret ikke de røde ting (selvom de var der hele tiden) fordi du havde valgt kun at fokusere på de grønne ting..

Giver det mening?

Derfor, er det så befriende at lære sig selv at tænke positivt, at være glad for alt det gode man har, at være taknemmelig for netop det liv man nu engang har. Det giver en helt anden slags frihed. For mig giver det værdi og mening.

Hvordan kan positiv tænkning og taknemmelighed bruges i forhold til f.eks ønsket vægttab?

I mit arbejde som coach og vægttabs konsulent, møder jeg mange mennesker som, fejlagtigt tror, at hvis bare man, VIL det nok, og arbejder HÅRDT nok, for at nå målet, så kommer det helt automatisk. Det er jeg ikke enig i, da det i højt grad handler om både mindset og vaner.

Tænk over dette: Hvis du gerne vil tabe dig 10 kg, og tænker at det blot handler om, at være stædig, at ville det nok, så lykkedes det. Hvad fortæller denne teori dig så?

Den fortæller dig, at du IKKE er god nok, som du er lige nu, at du er doven fordi du ikke kan tage dig sammen, at du er uduelig fordi du (igen) dykkede ned på bunden af en chips pose. Og når vi udsætter os selv for så meget negativt energi dag ud og dag ind, så bliver vi kede af det, vi bliver udmattede osv. Og så kan det hele også bare være lige meget. -I hvert fald indtil vi om noget tid, igen bliver overmanet af vores ønske om vægttab. Så starter det hele forfra. Kan du se, eller måske genkende mønsteret?

Mit råd for at opnå varigt vægttab:

Når jeg arbejder med mine kunder omkring vægttab, starter jeg altid med 2 ting. Nemlig at få dig til at finde alle de gode og positive, ting / tanker omkring hvem du er, hvad du kan, og hvad du ønsker at bruge din tid på.

Derefter tager vi udgangspunkt i de vaner du har nu. Måske vil du gerne have ændret nogle vaner, måske vil du gerne have implementeret nogle nye og sundere vaner?

Et simplet sted at starte, hvis du gerne vil ændre noget, er at ændre din egen opfattelse af dig selv. 

Tag et stykke papir og noter følgende:

  • ALT det du er god til.
  • Skriv minimum 5 positive og gerne flirtende sætninger til dig selv. (at du er piv lækker, har smukt hår, er god til at lave mad.) Eller hvad du lige finder på.
  • Noter minimum 3 ting, som du virkelig er taknemmelig for lige nu i dit liv.

Hver morgen starter du nu med sige disse ting højt til dig selv! Ros dig selv, vær kærlig ved dig selv. Du fortjener det.

Hvad tror du dette gør for dig i løbet af blot en uges tid? Jeg ved, at det vil booste dit selvværd, give dig troen tilbage, på at DU er GOD nok.

Og det bedste af det hele!

Denne lille øvelse vil fjerne dit negative fokus fra dig, din krop, din mad. Og wupti, så er du allerede kommet virkeligt langt. 

Vi skal gøre de ting som gør os glade, som får os til at føle os godt tilpasse. Når vi først er lykkedes med det, så vil du opleve et kæmpe energi boost, som hjælper dig hen mod dit mål.

Har du brug for professionelt hjælp til adfærdsændring, positiv tænkning, så kontakt mig for en uforpligtende samtale.

Alle fortjener at have det godt! Du er nemlig mega sej, og det er virkelig svært at hjælpe andre, når man selv er nede i kulkælderen.

Smil til verdenen og den sender kærlighed og varme retur til dig!