Styrketræning: En hemmelig vej til et sundere og stærkere du!

Kære kvinde i alderen 35-65 år!

Jeg har med dette blogindlæg, valgt at bringe et emne op, som måske ikke har fået den opmærksomhed, det fortjener.

Nemlig styrketræning for kvinder. Ofte hører vi om vigtigheden af ​​cardio-træning som løb, cykling og dans for at holde os sunde og i god form.

Disse motions former har bestemt deres fordele, men jeg vil gerne introducere jer til styrketræning og argumentere for, hvorfor det kan være endnu mere gavnligt for os kvinder i denne aldersgruppe.

  1. Bevaring af knoglestyrke: Når vi når midten af ​​vores liv, begynder vores knogler desværre at miste masse. Dette kan føre til knogleskørhed og øget risiko for knoglebrud. Styrketræning er en fantastisk måde at styrke vores knogler på, da det øger knogletætheden og reducerer risikoen for osteoporose. Ved at udføre øvelser såsom squat, lunges og dødløft (selvfølgelig under kyndig vejledning), kan vi opnå stærkere knogler og sænke vores risiko for skader.

  2. Forbrænding af kalorier og vægttab: Mange kvinder har en tendens til at fokusere for meget på cardio-træning, når de ønsker at tabe sig eller vedligeholde deres vægt. Styrketræning bør dog ikke undervurderes, når det kommer til forbrænding af kalorier og vægttab. En fordel ved styrketræning er, at det hjælper med at øge din hvileforbrænding, hvilket betyder, at du vil forbrænde flere kalorier, selv når du er inaktiv. (Lig på sofaen og forbrænd flere kalorier.. Whats not to like?) Desuden øger det også din muskelmasse, hvilket igen øger dit stofskifte, hvilket betyder, at du vil forbrænde flere kalorier hele dagen igennem.

  3. Øget styrke og mobilitet: Hverdagssituationer kan blive lettere og mindre besværlige, når vi har en stærk og velfungerende krop. Styrketræning hjælper os med at opbygge den nødvendige styrke til at udføre daglige aktiviteter som at løfte tunge indkøbsposer, flytte møbler eller blot løfte vores børn / børnebørn. Derudover hjælper det med at forbedre vores fleksibilitet og mobilitet og reducerer risikoen for fald og skader.

  4. Øget selvtillid og humør: Det er ingen hemmelighed, at vi kvinder er utroligt selvbevidste om vores udseende og kroppe. Styrketræning giver dog ikke kun en række fysiske fordele, men det kan også have positive effekter på vores mentale velvære. Når vi ser vores kroppe blive stærkere og mere tonede, stiger vores selvtillid og selvværd. Desuden har forskning vist, at styrketræning frigiver endorfiner, der forbedrer vores humør og reducerer symptomerne på stress, angst og depression.

Så lad os bryde med fortællingen om, at styrketræning kun er for mænd, og give os selv lov til at udforske denne fantastiske træningsform.

Jeg hører på ugentlig basis fra kvinder, at de ikke vil styrketræne, fordi de er bange for at blive kæmpe store. Vi er bygget anderledes end mænd. Vi bliver ikke kæmpe store af at træne almindeligt, det ville kræve en kæmpe ændring i kosten, samt træningspas med store progressioner, og masser af tid. At du som kvinde er tror du bliver "stor" af alm. styrketræning, svarer til at tro, du kan vinde Tour de France, ved at cykle 5 km til og fra arbejde hver dag.

Hvis du er nybegynder, er det altid en god idé at søge vejledning fra en Personlig træner, som kan hjælpe med at sammensætte et program, der passer til din krop og dine mål.

Vi kvinder i alderen 35-65 år fortjener at være stærke, sunde og selvsikre. Så lad os tage springet og begynde vores rejse mod et bedre helbred og en stærkere fremtid med styrketræning!

Jeg håber, at du fik lyst til at udforske styrketræningens mange fordele.

Har du brug for hjælp til at komme i gang med træningen, kan jeg varmt anbefale dig et 10 turs klippekort til Personlig 1:1 Træning. Her vil vi så træne 2*30 min i ugen. Jeg lover at du vil blive godt rustet til at "stå på egne ben" efter forløbet.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærligst Anita Pausgaard, Personlig træner